Inredningsstilar

Klassisk, modern eller trend?

I vårt homestyling-arbete utgår vi alltid från olika inredningsstilar, eller personligheter: klassisk, modern retro, modern, skandinavisk, lantlig och trend. Dessa använder vi som en grundplattform som vi sedan adderar unika detaljer till som passar respektive bostad.

Klassisk

Jordnära och harmoniska färger med en ljus bas skapar ett klassiskt hem. Stora mjuka soffor i Howardstil, kristallkronor, randiga mönster, päls och linne är typiska för den klassiska stilen. Detta kan kompletteras med vitmålade trämöbler eller, om man föredrar en mer rustik känsla, mörka träslag. Sidobord med fina bordslampor, speglar, silver och guld ger en klassisk, tidlös karaktär. Denna stil kan även dras mot det marina genom att tillföra marina färger som rött, blått och naturmaterial som sisal.

Modern retro

Gammalt blir nytt i modern retro-stil. Vi blandar gammalt med nytt och olika material. Teak, jakaranda och plastmöbler från 50–70-tal för att ge ett exempel. Designklassiker blandas med loppisfynd och vi skapar gärna stilleben och tavelkollage av detta. Färgskalan går åt det dova hållet – tänk senapsgult, petrolblått, brända orangea toner och mossgrönt. Färgat glas och keramik är vanliga detaljer.

Modern

Avskalat och strama linjer kännetecknar vår moderna inredningsstil. Möbler och andra inredningsdetaljer brukar vara mer kul och mindre funktionella – image är allt i det moderna hemmet. Stora affischer, abstrakta former och svartvit fotokonst. En lugn färgskala kompletterar stilen. Blanka ytor, så som glas, metaller och skinn, tillsammans med mattor och betongdetaljer ger en lyxig känsla.

Skandinavisk

Enkelt, funktionellt och till viss del minimalistiskt kännetecknar vår skandinaviska stil. Ljusa träslag som björk, furu och ask tillsammans med naturmaterial såsom skinn, ull, trä, sten, linne och böjträ hör hemma i den här stilen. Moderna klassiker som Lamino-fåtöljen är ett typiskt exempel på skandinavisk form.

Moodhouse Homestyling

Lantlig

Vår lantliga stil karakteriseras av vitmålat trä och en eller två accentfärger i tyger och tillbehör. Blommor och kryssmönster är populärt i lantlig heminredning. Naturliga material såsom bomull, löst linne, trä och keramik förekommer ofta. Detta är en väldigt ljus inredningsstil med mycket vitt i grunden.

Trend

Vår stil trend är nytänkande, tuff, vågad och givetvis trendig. Kreativiteten får flöda fritt och materialval, färger samt stilar kombineras utefter vad som passar bostaden. Läder, linne, trendiga kuddar, fotokonst och grafiska posters är vanligt. Trendstilen riktas främst mot mindre lägenheter i innerstan.

Från hembesök till såld bostad

Här förklarar vi processen i fyra enkla steg

1. Hembesök

Vi utgår alltid ifrån ett hembesök där vi tittar på bostadens förutsättningar inför den kommande homestylingen.

2. Homestyling

Vi sköter allt från planering och leverans av möblemang, till den faktiska homestylingen på plats.

3. Foto och visning

Den homestyling era potentiella kunder ser på objektsbilderna, möts de också av under visningen.

4. Hämtning av styling

När bostaden är såld hämtar vi allt möblemang och önskar er lycka till med nästa steg i livet!

Redo att sälja?

Boka in ett kostnadsfritt hembesök genom att fylla i dina kontaktuppgifter