KATEGORIER

Inredning av visningslägenhet på Bomässan 2012 i Annedal

På uppdrag av AB Borätt och JM AB inredde vi en av deras 4 visningslägenheter på Bomässan 2012 i Annedal/Bromma.

JM AB skickade ut en förfrågan hösten 2011 där de efterlyste en “inredare som kan ta fram det bästa ur en bostad och överraska besökaren”. Mässans tema skulle vara Variation. Vi skickade in ett förslag och vann det roliga uppdraget att inreda en av deras totalt 4 visningslägenheter under bomässan.

Vårt inredningsförslag baserades på våra intryck från trendseminarier, mässor och inspirationsresor. Allt tyder på att människans längtan efter naturen och dess material växer sig allt starkare. Som en motreaktion på konsumtionssamhället har miljömedvetenhet, återbruk och att blanda gamla loppisfynd och arvegods med nya möbler blivit ett stående begrepp i inredning. Det blir också alltmer viktigt att att uttrycka sin personlighet och individuella stil i hemmet.

Vi valde att inreda med en ljus bas med mycket inslag av trärena material och möbler. I hallen valde vi en tapeten Scrapwood av Piet Hein Eek för att förstärka träkänslan i ett annars helt nytt hus. I övrigt gick färgskalan i olika grå toner med inslag av “smutsgult” och brända röda toner. För att bygga på temat Variation valde vi en inredning som består av flera mindre möbler som kan ställas tillsammans för att bilda en grupp men som även fungerar bra för sig själva. Exempel på detta är är brickbordet Tray Table och sängborden DLM från HAY med handtag som lätt kan bäras runt. Förvaringen i hallen består av olika Ikea PS-skåp som lätt kan flyttas runt eller rullas iväg. Hyllsystemet Stacked från Muuto kan enkelt varieras genom att bygga om hyllan och lägga till eller ta bort delar.

I vår lägenhet bor ett par i 30-årsåldern. De arbetar båda inne i Stockholm city men har valt att bosätta sig här tack vare närheten till naturen. De är båda kreativa och har valt att göra det tredje rummet till ett projektrum där de kan skapa och förverkliga sina idéer. De är miljömedvetna och har blandat en del äldre möbler med nya. Båda har ett stort design och musikintresse och de tycker båda att det är viktigt att hemmet speglar deras personligheter.

1545 Ire, Hay, Tom Dixon 1535 Kaktus _MG_2152 Griffelfärg _MG_2130 _MG_2113 Muuto Ikea Ire, Tom Dixon, Hay Hay, Tom Dixon Work Lamp, Muuto 1568 Muuto, Hay, scandinavian design, skandinaviskt