KATEGORIER

Modern loftkänsla i centrala Göteborg

Denna underbara vindslägenhet ligger i ett vackert sekelskifteshus i centrala Göteborg. Ägarna till denna lägenhet ville byta ut hela möblemanget i vardagsrum och hall, samt uppdatera detaljer i hela lägenheten. Första gången vi besökte dem upptogs vardagsrummet av en stor hörnsoffa som var placerad framför det stora vackra fönstret. Vi var överens om att denna möblering inte gjorde rummet rättvisa, så vi arbetade fram en helt ny möblering och därmed fick ytorna en helt ny karaktär och känsla. Målet var att ta till vara på det vackra fönsterpartiet samt skapa en modern loftkänsla. Vi ville behålla den öppna planlösningen samtidigt som det skulle kännas ombonat och mysigt. Väggen mellan hall och vardagsrum förlängdes för att göra rummen mer möblerbara och skapa en tydligare gräns mellan ytorna. Med stor matta, nya möbler samt mycket textilier i form av kuddar och plädar skapade vi ett modernt och urbant, men samtidigt hemtrevligt hem åt våra uppdragsgivare.

Vardagsrummet in mot matsalsdelen

Vardagsrummet in mot matsalsdelen

Vardagsrummet

Här ser man hur fönstret till höger lyfts fram med den nya planlösningen. Där stod tidigare en stor hörnsoffa.

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum med sikt mot sovrummet

Vardagsrum med sikt mot sovrummet

Soffhörna

Soffhörna

Närbild

Detaljbild

Detaljbild

Detaljbild

 

Detaljbild från hallen

Detaljbild från hallen

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrummet

Sovrummet

Planritning Före

Planlösning före

Planritning D (2)

Ny planlösning

Foto: Anders Bergstedt