6 juli, 2024

Styling av villa inför försäljning

Vid försäljning av en villa är det första intrycket avgörande. Många köpare gör sitt val baserat på känsla, vilket innebär att hur bostaden presenteras kan vara skillnaden mellan ett snabbt avslut och en långdragen försäljningsprocess. Vi på Moodhouse är experter på homestyling och i den här storyn delar vi med oss av vad vi fokuserar på för att maximera villans potential och skapa den eftertraktade ”vill ha”-känslan när vi stylar. 

Skapa magi med första intrycket 

Det första som möter en potentiell köpare är det visuella intrycket. En välstylad villa kan få köparen att känna att de har hittat sitt drömhem redan vid första anblicken. Vi på Moodhouse betonar vikten av att framhäva villans bästa sidor genom noggrant utvald inredning och dekorativa accenter. Genom att använda möbler och detaljer som kompletterar varandra kan man skapa en harmonisk och inbjudande atmosfär. 

 

Fyll tomma rum med liv 

Om villan är tom kan det vara svårt för köpare att föreställa sig hur de kan använda rummen. Vi på Moodhouse möblerar upp tomma villor med fokus på möblerbarhet och funktionalitet, utifrån den tänkta köparens behov. Detta hjälper köpare att visualisera hur de kan inreda och leva i villan, vilket kan öka deras intresse och vilja att lägga ett bud. 

 

Intresset växer för att inreda för att sälja 

Moodhouse startade år 2005 och under de senaste nitton åren har intresset för homestyling växt enormt och blivit en självklar del av försäljningsprocessen. Stylade villor säljer snabbare och oftast till ett bättre pris, eller som vi uttrycker det; till det pris som villan faktiskt är värd. På Moodhouse kallar vi det ”Inreda för att sälja” – syftet är att villan ska se ut som ett hem, köparens blivande hem. Utmaningen ligger i att hitta och lyfta fram det som är härligt och unikt i varje villa.  

 

Homestyling av villor lönar sig

En vanlig fråga bland säljare är om homestyling verkligen lönar sig. Enligt vår erfarenhet finns det starka indikationer på att en välstylad villa inte bara säljer snabbare utan även till ett högre pris. Utgifterna för homestyling är dessutom avdragsgilla, vilket gör det till en kostnadseffektiv investering.

 

Vad kostar det att styla en villa?

Priset på styling varierar beroende på flera faktorer så som bostadens storlek och vilken omfattning på styling som behövs. En vanlig rekommendation är att lägga ca 1% av det förväntade försäljningspriset på styling. Detta belopp anses ofta vara en god investering eftersom homestyling kan öka villans attraktionskraft och därmed försäljningspriset.

Att investera i homestyling kan leda till snabbare försäljning och potentiellt högre slutpris, vilket gör det till en lönsam utgift i många fall. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du vill ha en offert på styling av din bostad.

 

Tveka inte på att höra av dig till oss om du vill veta mer, eller boka ett kundbesök.
Telefon: 031-762 45 90  
Mejl: info@moodhouse.se  

Från hembesök till såld bostad

Här förklarar vi processen i fyra enkla steg

1. Hembesök

Vi utgår alltid ifrån ett hembesök där vi tittar på bostadens förutsättningar inför den kommande homestylingen.

2. Homestyling

Vi sköter allt från planering och leverans av möblemang, till den faktiska homestylingen på plats.

3. Foto och visning

Den homestyling era potentiella kunder ser på objektsbilderna, möts de också av under visningen.

4. Hämtning av styling

När bostaden är såld hämtar vi allt möblemang och önskar er lycka till med nästa steg i livet!

Redo att sälja?

Boka in ett kostnadsfritt hembesök genom att fylla i dina kontaktuppgifter